Felnőni tabuk nélkül

Felnőni tabuk nélkül

Az élet ABC-je

A címe akár az is lehetne, hogy „éltevezetési esszencia tiniknek 13-18 éves korig” (bár sok felnőtt is tanulhat belőle). Szinte minden benne van, amit az életről, a kapcsolatokról, a veszélyekről, a világról tudni fontos ebben a korban.

A könyv tengelye az önbecsülés. Szerintem az életben minden ezen áll, vagy bukik: ez adja meg nekünk a tartást, a bizalmat, az erőt, vagy éppen ellenkezőleg, veszi el tőlünk.

Egy kérdőívet küldtünk ki több iskolába, és a tinik választhattak őket érdeklő témákat, valamint tehettek fel kérdéseket. A visszaküldött anyagra adott válaszokból született ez a könyv.

Praktikus tanácsok, gondolatok, vélemények, tények és számok egyvelege, némi humorral és szókimondással megspékelve, ABC-sorrendbe szedve.

Ajánlás

Ez nem egy „kiolvasós” könyv, amin kitartóan végigrágod magad. Egy társnak szántam, mely végigkísér a kamaszkorodon, és az éppen aktuális kérdéseidre ad választ, esetleg gondolkoztat el. Kényedre-kedvedre kinyithatod, olvasgathatod, elfelejtheted, azért, hogy egy pár hónap múlva újra elővedd, amikor valami bánt, vagy nem érted, esetleg nem látod tisztán.

A témákat maguk a kamaszok adták meg, különböző iskolákból visszaküldött kérdőíveken. Tudni szerettem volna mi foglalkoztat titeket igazán, azért, hogy a ti kérdéseitekre válaszolhassak, ne pedig csak találgassak.

Mint életvezetési tréner közel 30 nációval dolgoztam Svájcban és Magyarországon az önbecsülésükön. Meggyőződésem, hogy minden azon áll, vagy bukik, hogyan látja magát valaki, jól érzi-e magát a bőrében, illetve, hogy a saját életét éli-e, vagy sem.

Van egy kamasz fiam, akivel – bár állandóan beszólogatunk egymásnak – imádok együtt lenni, miközben rengeteget tanulok tőle. Neki hála néha egy egész más világba csöppenhetek bele, mint amelyikben felnőttem, vagy mint amelyikben azt hittem, hogy élek. A ti világotok, a kamaszok világa, egy külön Univerzum, a maga szabályaival, előnyeivel és veszélyeivel.

Szeretném megkönnyíteni számotokra a felnőtté válást azért, hogy a lehető legsikeresebben, legboldogabban és legkönnyedebben érjétek el az úticélotokat, bármi legyen is az.

Ha segítségre van szükséged a témák elmélyítéséhez, vagy feldolgozásához, ahhoz, hogy megtaláld saját magad, és elindulj az utadon